Forebygge kviser

Glem mirakelkurer. Hvis du leter etter et universale tips for å unngå kviser for alltid, har du kommet feil. Stikkordet er isteden tålmodighet, kontinuitet og gode rutiner. Lær deg tre enkle trinn for en renere hud. Rengjøring, behandling og gjenfukting.

Kviser er noe de fleste før eller senere rammes av. Istedenfor å satse på dyre midler som lover underverker som “aldri mer kviser”, finnes det faktisk mye du kan gjøre selv for å få renere hud. Først og fremst handler det om å rengjøre huden for døde hudceller og overflødig fett som ellers kan tette igjen porene og utgjøre en grobunn for kviser. Etter rengjøring er gjenfukting minst like viktig. Også hud med kviser trenger gjenfukting for at den ikke skal komme i ubalanse.

Også ytre faktorer som sol kan ha positiv påvirkning på huden, men tenk på at visse hudlegemidler kan gi bivirkninger i solen. Vær nøye med bruksanvisningen og snakk med legen din hvis du bruker sterke medisiner. Den daglige hudpleien er viktig. Fortsett med å rengjøre og forebygge også når en forbedring begynner å bli synlig. Det kan ta opp til 4-6 uker før resultatet av behandlingen synes. Følg tretrinnsmetoden for enklere hudpleierutiner:

1. Rengjøring

Rengjøring er grunnlaget for fin hud. Rengjøring er viktig også når man får behandling med legemidler. Ved å fjerne smuss, overflødig fett og døde hudceller reduserer man risikoen for at porene tettes igjen og at kviser oppstår. Rengjør huden to ganger om dagen, men ved gjentatt rengjøring risikerer du at huden tørkes ut, noe som også kan forårsake kviser.

2. Behandling


Når huden er ren er det tid for å forebygge. Bruk gjerne produkter som inneholder salisylsyre fordi disse virker eksfolierende og proppløsende for å rengjøre porene i dybden og hindre at de tettes igjen. Produkter med salisylsyre virker også lett bakteriehemmende. Unngå å klemme ut hudormer med fingrene. Det øker risikoen for betennelser. Hvis du bruker topikale legemidler er det ofte på dette trinnet at du bruker produktene.

3. Tilfør fuktighet

Etterpleie av huden er viktig for å hindre at den tørker ut. Hvis du ikke tilfører huden fuktighet etter uttørkende rengjøring og behandling, kan huden føles tørr og stram. Egnede produkter for fet og uren hud er lette kremer og gel med lavt fettinnhold, eller helt fettfrie. De bør være ikke-komedogene, det vil si at de ikke tetter porene.

Les mer om hvordan jentene på Safee bruker tretrinnsmetoden

Gir hudkremen din tette porer og blank hud?

Bytt til Spotless Daily Moisturiser som gjenfukter huden uten å tette til porene. Inneholder samtidig mattende partikler som absorberer overflødig fett og gjør huden matt og forfrisket.

Lite plass i vesken på weekendturen?

Ta med Spotless Blemish Treating Moisturiser – et 2 in 1-produkt som både forebygger kvisene og gjenfukter huden.

Vil du få bort kvisene på ryggen til solferien?

Unngå å klemme ut kvisene fordi det øker risikoen for å spre betennelsen. Forebygge kvisene med Spotless Daily Purifying Toner to ganger om dagen.